Bacalah Walau Sedetik


Random Hadith Widget

Sunday, April 13, 2014

FLORENTIN BIENETTA

 
Florentin Bienetta

Bahannya:
200gm tepung florentin
100gm kepingan badam
100gm biji kuaci
100gm biji labu
10gm bijan hitam
10gm bijan putih


 
Caranya:
1. Campurkan semua kekacang, bakar dalam suhu 165°C selama 10minit.
2. Gaulkan dengan tepung florentin
3. Sapu marjerin pada loyang, alaskan dengan kertas minyak. ( Ummi guna 2 loyang 9'x11')
4. Masukkan adunan diatas, ratakan nipis, bakar dalam suhu 165°C selama 10minit.
5. Angkat, potong apabila masih panas, bila dah sejuk dah x boleh potong sebab keras dan rapuh.( Ummi guna gunting dapur untuk potong, ummi gunting sekali dengan kertas minyak, bila dah sejuk baru boleh kupas kertas minyak dari kuih).



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...