Bacalah Walau Sedetik


Random Hadith Widget

Sunday, April 20, 2014

BISKUT JERMAN @ DEUTSHE KEKSE

 
Biskut Jerman @ Deutshe Kekse

* Rasanya sangat sedap, sangat gebu...cair dimulut

Bahanya:

250 gram buttercup
280 gram tepung kentang diayak
160 gram tepung gandum diayak

70 gram gula aising, diayak
1/4 sudu teh garam diayak

          

Caranya:
1. Putar/pukul butter, gula & garam hingga sebati.
2. Masukkan tepung kentang & tepung gandum  sedikit demi sedikit, kacau hingga sebati.
3. Griskan loyang dengan marjerin. Bentukkan bulat adunan, tekan dengan garpu diatasnya, Buat hingga habis adunan.
4. Bakar dalam suhu 170C selama 22 minit.
5. Sejukkan sebelum disimpan dalam tupperware.





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...