Bacalah Walau Sedetik


Random Hadith Widget

Saturday, January 26, 2013

CENDAWAN CRUNCH

Cendawan Crunch


Bahan-bahannya:
500gm cendawan kelabu, dicarikkan, dibasuh bersih & ditoskan
1 biji telur ayam
1 cawan tepung beras
1 cawan tepung gandum
1 satu cawan serbuk roti (bread crumb)
1 sudu teh serbuk cili
1/2 sudu teh garam halus
1 sudu teh serbuk kari
sedikit bahan perasa
 minyak untuk menggoreng

           

            


Cara Membuatnya:
1. Gaulkan cendawan dengan telur sehingga sebati.
2. Satukan bahan salutan seperti tepung gandum, tepung beras, serbuk roti, garam, serbuk kari, serbuk cili & bahan perasa hingga sebati.
3. Ambil beberapa keping cendawan tiram, golekkan diatas bahan salutan sehingga  cendawan sempurna disaluti dengan tepung.
4. Panaskan minyak, goreng dalam minyak yang banyak sehingga garing.
5. Angkat, toskan minyak, sedia untuk dihidang.


            



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...