Pages

Saturday, February 25, 2012

CENDAWAN SHIMEJI GORENG BERSALUT TEPUNG

Cendawan Shimeji Goreng Bersalut Tepung


Bahan-bahannya:
150 gm cendawan shimeji putih
1 biji telur
1/2 cawan air
2 sudu makan tepung beras
2 sudu makan tepung gandum
1 sudu makan rempah kari ikan
1/2 sudu teh soda bikarbonat
1/2 sudu teh garam@ secukup rasa
sedikit perasa
minyak untuk menggoreng


      

         



Cara Membuatnya:
1. Basuh & toskan cendawan shimeji.
2. Campurkan  semua bahan diatas dalam satu bekas, kacau hingga sebati.
3. Masukkan cendawan, gaulkan hingga sebati
4. Panaskan minyak, goreng hingga keperangan.
5. Angkat & sejatkan minyak dengan tissue towels.


# sedap dimakan panas-panas bersama sos cili.

No comments:

Post a Comment